Treceți la conținutul principal

PlouăPlouă! Și acolo și aici.
Peste sufletele toate.
Plouă! Și acum îți dau dreptate.
Tu mi-ai spus s-ascult, e drept.

Plouă. Pe un aer mai curat.
Când te strig, tot nu s-aude.
Străzile sunt tot mai mute,
Iar ecoul e ciudat.

Plou-acolo și străluce.
De-ai putea, m-ai mai seduce?
Fiu de lume obosită,
Plictisită, folosită.

Plouă, da! Ș-acuma vezi
Cum răsare din asfalt,
Rece, inocent, cobalt,
Omul Nou. Ș-acuma șezi!

Plouă pic fără de pic
Nu. N-ai înțeles nimic!
Doar ai vrut să te dai mare
Și s-arăți cum timpul moare.

Timpul plouă, timpul tace.
Lumii tu..să îi dai pace,
Fiindcă lumea se descurcă
Făr' să creadă-ntr-o nălucă.

Da! Da! Plouă! Plouă, drace.
Pleacă și nu te întoarce
Lasă-mă să simt și eu
Cum e să fii Dumnezeu.

Lasă-mă cu ploaia mea,
Tulbure, vicleană, grea,
Lasă-mă să învăț lumea
Ca să pot jongla cu ea.

Plouă, drace, n-ai ce-i face.
Pleacă, iute, nu te-ntoarce.
C-altfel o să tot iubesc
Sentimentul nefiresc

De a mă juca cu focul.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Despre tine, iubitule!

Azi nu e despre tine, iubitule. Despre tine sunt toate secundele. Azi nu este despre iubire sau pace pentru că acestea 2 sunt rivale de la începuturile pământului. De fapt, despre ele nu va fi nicicând. Vrei să înlocuim celebrul ”lasă-mă în pace” cu plictisitorul și absurdul ”iubește-mă în pace”? Nu! Eu vreau să nu mă iubești în pace, eu vreau să mă sfâșii așa cum sfâșii eu parfumul de pe hainele tale. Vreau să mă mistui așa cum focul din grădina vecinilor mistuie copacii și iarba, adică viața. Și știi de ce? Pentru că a iubi este departe de a da viață, e o armă nucleară care o amenință.

Vezi tu, azi am spus că nu e despre tine, iubitule, dar e! E despre tot ce nu mai poți să faci pentru că  ești departe. Și mai e despre tot ce poți să faci fiind departe: înalță-te, iubește, zboară! Ai încredere!

Despre asumare și tainele ei

Tinere...mă faci să râd. Și nu că anii nu mi-ar permite, dar într-un oarecare fel am...alte priorități. Nu! Departe de mine a te face să crezi că tu n-ai fi una dintre ele căci, știm prea bine că ești creația Mea cea mai înaltă, însă, vezi tu, dacă ar fi să ascult tot ce-ți înflorește mintea, aș fi nevoit să deschid o piață de flori cât tot Universul. Ah, nu mă înțelege greșit...AUD TOT CE SPUI, doar că nu dau importanță. Știi...exact ca părinții care primesc remarci răutăcioase de la copiii lor, dar aleg să râdă de îndrăzneala lor.

A te ridica împotriva Mea, e cea mai bună dovadă că Mă simți! A Mă nega, e cea mai clară dovadă că te-am rănit...și-Mi pare rău...căci, nu ai înțeles de fapt lecția pe care încercam să ți-o ofer.

Da, ai Liber Arbitru. Da, ești capabil de cel mai strălucit bine  și cel mai dezastruos rău. Da, dragul Meu, ești făcut după chipul și asemănarea Mea, fapt ce te ridică la rangul de Dumnezeu, dar...ți-ai asumat vreodată asta? Așa...pe deplin? Cu responsabilitate,…

If we fall in love

Stai oleacă nu o gândi prea mult, e doar un titlu ca oricare... If we fall in love...we won't! Și nu pentru că we'll rise in love, my darling, ci pentru că (ne) iubim deja. Cum știm? Apropie-ți palmele, du-le în dreptul inimii și simte căldura. Închide ochii, inima ta e universul, palmele tale sunt dragostea infinită care îți oferă necondiționat ceea ce ești deja și știi, nu-i așa? Simte cu toate simțurile tale active, cum este să fii copleșit de plinătate. Taci, căci în tăcere auzi glasul universului care îți spune despre cum a fost creată lumea. Deja expresia îți e mai luminoasă și asta doar de la un gând care zburdă în imaginar ca pletele unei femei peste zâmbetu-i carismatic...

And what if we fall in love?